Uncategorized

Celebrem la Setmana del Cafè fins al 8 d’octubre

Cultiu de cafè

A Bomboneria Almera celebrem fins al 8 d’octubre la Setmana del Cafè. El motiu és que demà divendres 1 d’octubre és el Dia Internacional del Cafè. A la nostra botiga del carrer de Mar trobaràs cafè en gra i molt de la millor qualitat. Som expertes en cafè i, fins i tot, te’l podem preparar per si el vols consumir per setmanes.

En els darrers anys, el Dia Internacional del Cafè (nosaltres posades a fer homenatges li dediquem una Setmana!) ha girat a l’entorn dels problemes que tenen els productors de cafè arreu del món. El principal maldecap dels productors és que hi ha una sobredimensió de l’oferta, i això produeix que cada collita acabi amb excedents que no es poden col·locar al mercat. La conseqüència directa és que el preu ha baixat a tot el món.

Els consumidors no han notat a la seva butxaca una baixada de preus, però els que ho pateixen són els productors, que veuen que cada cop reben menys diners. Realment, de cada tassa de cafè que consumim els productors s’emporten el guany més petit, cosa que els dificulta poder reinvertir en la producció, en els salaris, etc… La crisi del coronavirus va agreujar les dificultats del sector i, segons mitjans especialitzats, cada cop hi ha menys relleu generacional a les explotacions familiars perquè els joves no hi veuen futur.

Posem el nostre modest gra, mai millor dit, per fer créixer el consum de cafè de la màxima qualitat durant aquesta setmana i, si pot ser, no perdem l’hàbit de prendre’l sol, amb llet o una mica “batejat”… Tingueu en compte que, sempre segons els experts, el consum de cafè ajuda a millorar les funcions cerebrals i a combatre la depressió.

Related Posts