Ca l’Almera, com som popularment coneguts al centre de Badalona, és un dels comerços emblemàtics de la ciutat que persisteix al carrer del Mar, el fil que uneix el barri medieval i romà de Dalt la Vila amb el mar, al rovell de la vila.

Els nostres orígens es remunten als anys trenta del segle XX. Al carrer Lleó, l’avi Cinto venia les galetes Victòria. Van obrir el negoci en un context extremadament difícil, la postguerra, cosa que els va portar a vendre un cop per setmana, a un preu molt econòmic, els trossos de galeta que s’havien trencat.

El 1951, la família trasllada el negoci a l’actual emplaçament del carrer del Mar. El fill de l’avi Cinto, l’Enric, converteix els bombons, que de seguida tenen una gran acceptació per qualitat i diversitat, en el producte estrella de la botiga.

La botiga que veieu ara, i que regentem la tercera i quarta generació d’aquesta nissaga familiar de botiguers badalonins, ha mantingut la decoració intacta. El local té un caire modernista i els mobles i altres articles són originals de 1924. Els sostres i les parets mantenen l’estètica de l’època.

Estem molt orgulloses dels nostres aparadors, que s’han fet molt coneguts al centre comercial a cel obert, i que són fruit de posar-hi estima, temps i imaginació. Van ser ideats entre els anys 1980-2006 per la creativa Montserrat Almera, neta del fundador, tradició que manté la seva germana Teresa.

Amb el pas dels anys ens hem especialitzat en tota mena de productes de xocolata, majoritàriament de factura artesanal. Això sí, continuem venent galetes, carquinyolis, petons de pa de pessic, ametllons i cafè en gra, una exquisidesa. Ah!, i pels llaminers trobareu les més diverses llepolies, però de ben segur us aturareu davant les immenses bombolles de caramels que ens acompanyen des de fa dècades.

La xocolata és la nostra raó de ser: bombons de licor que us recomanem deixeu esclatar a la boca; bombons cent per cent badalonins com els d’Anís del Mono i els de vermut Perucchi banc i negre (reanimen un mort!); mones artesanes per Setmana Santa i torrons exclusius i de disseny per Nadal.

Avui estem al capdavant del negoci Teresa Almera, la tercera generació, i la Montserrat Vidal Almera, la Mercè i la Sílvia, les més joves i quarta generació de la família. Trepitjar la nostra botiga us permetrà fer un petit viatge en el temps, mentre us embolcallen els olors de la xocolata i el cafè. En permanent innovació pel que fa als productes, som presents també en l’àmbit digital i en l’era del comerç per internet podeu adquirir una part dels nostres productes a través de la nostra botiga en línia. Us els portem a casa.