Bloc, Cafè, Productes Almera

El cafè redueix el risc cardiovascular

cafe en grà

Les persones que prenen entre dos i tres cafès diaris tenen menys risc de patir un accident cardiovascular (un ictus o un infart) que les persones que no el consumeixen, segons un estudi fet entre gairebé mig milió de persones al Regne Unit i que s’ha fet públic recentment. Aquesta circumstància es dona en major proporció entre les persones que prenen el cafè amb cafeïna respecte als que el veuen descafeïnat. L’estudi posa en valor el cafè molt -en diverses variants- que encara redueix més el risc de patir una situació que sovint esdevé mortal.

Segons els autors de la investigació -que no ha estat finançada per cap empresa-, i que s’ha publicat al European Journal of Preventive Cardiology, no només la cafeïna explica tots els beneficis del cafè, atès que els grans contenen més de cent agents biològics diferents, entre els quals hi ha nutrients com el magnesi.

Els participants a l’estudi mèdic tenien entre 40 i 69 anys, i es va seguir la seva evolució i consum de cafè durant una mitjana de 12 anys!! En aquest període, 43.173 (un 9,6% dels participants) van patir un infart, una angina de pit, una insuficiència cardíaca o un ictus isquèmic i 27.809 (un 6,2%) van morir. Ara bé, els resultats demostren que el risc de patir malalties cardiovasculars i mort per qualsevol causa tenen una forma d’U, amb un risc mínim en les persones que beuen dues o tres tasses al dia i és més alt en les que no en beuen o en beuen més de cinc.

A la nostra bomboneria trobareu diverses varietats de cafè en gra que us podeu emportar per moldre a casa, o bé us els preparem i deixem molt a la botiga, amb uns molinets carregats d’història que han acompanyat l’esdevenir en el temps de la nostra botiga. Cafè de qualitat que sempre podeu acompanyar amb algunes de les nostres delicioses pastes de te (o cafè).