Bloc

El beneficiós consum moderat del cafè

Els estudiosos d’aquestes coses asseguren que el consum moderat de cafè, fins a un màxim de tres tasses diàries, contribueix a què tinguem una bona salut cardiovascular i metabòlica. Fins i tot s’ha arribat a afirmar que és un potent antienvellidor. Ara bé, el cafè és com una espasa de doble fulla: pres en excés (quatre o més diaris) pot produir efectes nocius per a la salut.

La cafeïna present al cafè augmenta els nivells de cortisol, una hormona d’estrès que el nostre cos produeix de manera natural. El cortisol augmenta els nivells d’alerta del nostre cos, per aquest motiu no és recomanable veure cafè en aquelles hores del nostre cicle vital en què el nostre cos ja el genera, perquè en excés ens fa augmentar el nerviosisme i ens pot alterar el son.

A la nostra botiga pots comprar el cafè en gra, que és molt millor que l’encapsulat o el que es ven ja molt. És més bo –ho diuen els experts- perquè manté les característiques de frescor del torrat i el seu perfil i gust naturals, cosa que en permet una excel·lent degustació (sobretot si és pausada i en bona companyia!).